V době 26. 7. až 1. 8. si bereme dovolenou, abychom nabrali síly na druhou polovinu grilovací sezóny. Objednávky přijaté během této doby budeme postupně odesílat od 3. 8.

Děkujeme za přízeň a přejeme skvěle prožité léto.

Král steaků je T-bone!

Králem všech stejků je bez pochyb hovězí T-Bone. Jeho název vychází z kosti ve tvaru "T", která je zasazena mezi dva velmi odlišné části masa, z nichž každý sám patří k nejlepším kusům na grilování vůbec. Tento článek zkoumá anatomii T-Bone, která vám pomůže lépe pochopit a připravit tuto ceněnou pochoutku.

Odkud se bere?

T-Bone se krájí z nízkého roštěnce zvířete. Výrazný "T" tvar vzniká řezem bederního obratle podélně na dvě poloviny přes páteř, noha písmene "T" je příčný výběžek obratle. Malý výřez, polokruhová část chybějící v horní části "T" je polovina z páteřního kanálku, který obklopuje míchu. Kdybychom dali dva stejky dohromady, uvidíte průřez páteří:

cow_t_bone_joined

Stejky z T-Bone

K dispozici jsou dvě strany každé T-kosti, z nichž každá obsahuje velmi odlišné stejkové maso. Větší a masitější část je nizký roštěnec s tlustšími vlákny a krásným tukovým krytím po obvodu, zatímco menší stejk je svíčková, nejdražší kus hovězího s velmi jemným masem a tenkými vlákny. Každý z těchto řezů je sám o sobě ceněn a patří k nejpoužívanějším částem na stejky. Jen T-bone Vám nabídne obě skvělé a tak odlišné chutě na jednom talíři.

t_bone_anat

A jak T-bone připravit?

T-bone se připravuje jako jakýkoliv jiný stejk, výhodou je, že když si ho objednáte, přijde Vám už ukrojený kus na ideální šířku o váze cca 400g. Vy ho jen rozbalíte, usušíte, přidáte marinádu, nebo bylinky a hurá na rozpálený grill. Doporučujeme grilovat 3 – 3,5 minuty z každé strany, potom nechat minutku odpočinout mimo gril a hurá na něj. A pokud si říkáte, že taková pochoutka musí být nesmírně drahá, tak se pletete, ve stejkshopu si krásný 400 gramový T-bone můžete objednat, stačí kliknout ZDE

Zdroj: Stejkshop.cz, nosetotailapp.com

K přípravě doporučujeme