Naše nabídka
-
RibEye - vysoký roštěnec
-
Sirloin - nízký roštěnec
-
Flank/Flap/Hanger - pupek
-
Chuck tender - falešná svíčková
-
Tenderloin – svíčková
-
Short Ribs – hovězí žebra
-
Top blade – hrudí
-
Chuck Roll - podplečí
-
Rump steak – zadní
-
Ball Tip – ořech
-
T-Bone
-
Exotické maso
-
Bylinky, koření a oleje ke steakům
-
Dárkové poukazy
Flan steak
Flank steak je z pupku zvířete (břišní sval). Tento sval je hodně používaný. Pupek se dělí na dvě části, horní a spodní šál. Z vrchního šálu se porcuje skvělý hanger steak, ze spodního šálu máme hezky měkké a prorostlé maso pro náš flank steak.
Hovězí pupek jde dělat mnoha způsoby
Hovězí pupek se hodí pro vaření i pečení, ale nám jde spíše o grilování, ke kterému se hodí hlavně díky svému mramorování. Na přípravu flank steaku vám bude stačit sůl, pepř, olivový olej a gril.
Dejte si na dlaně pár kapek oleje a steak pěkně potřete. Pak dejte maso na rozehřátý gril a pečte z každé strany 3–4 minuty. Dalším krokem je maso nechat v teple pěkně odležet na 10 minut. Můžeme použít předehřátou troubu na 100 °C, nebo se dá trouba nahradit předehřátou pánví, ve které maso přikryjete pokličkou. Za 10 minut stačí steak osolit, opepřit a pochutnat si.
Jak správně krájet flank steak?
Flank steak je velmi chuťově výrazný kus hovězího masa a svojí hustotou svalových vláken se řadí mezi tužší, ale výtečné steaky. Abyste nepřišli o váš gastronomický zážitek, nezapomínejte při servírování maso krájet kolmo (napříč) přes svalová vlákna nejlépe pod úhlem 45°. Jenom tímto způsobem docílíte nejlepšího gastronomického zážitku.