Letní dovolená: Chceme vám poskytovat kvalitní služby a k tomu je potřeba si občas odpočinout. Takže si bereme chvilku volna, abychom nabrali síly na letní grilovací sezónu. Poslední objednávky budeme odesílat 29. 6. 

Objednávky budeme přijímat a odešleme je v týdnu od 18. 7. Děkujeme za pochopení a přejeme léto plné šťavnatých steaků.

Filet mignon

Tenderloin – Filet mignon

Hovězí svíčková je nejdražší ale i nejkvalitnější část hovězího, ze kterého můžeme připravit jedinečné steaky. Jemná svalová vlákna a nízký obsah tuku zajišťují křehkost. A proto se nemůžeme divit, že steak filet mignon je tak oblíbený.

Sice malý, ale vynikající

Název filet mignon vznikl ve Francii. Slovo „filet“ znamená ve Francii hovězí svíčková a slovíčko “mignon“ znamená, že to bude menší velikosti (mignon = malý). Steak filet mignon vás neohromí velikostí, ale ohromí vás svou úžasnou křehkostí.

Když se řekne "svíčková"

Svíčková je nádherný podlouhlý sval, který se pomalu zužuje. V nejširší části nalezneme „palec“, ve střední „střed“ a „špička“ je tenčí končí konec. Když celou svíčkovou začistíme a konec „špičky“ odřízneme (nejlepší je na tatarský biftek), můžeme porcovat. Nic nesmí přijít nazmar!!!

Porcování svíčkové

Špičku hovězí svíčkové použijeme na známy filet mignon. Nakrájíme špičku na krásné bifteky (přibližně 5 cm vysoké steaky). Ze střední části můžeme také naporcovat filet mignon, ale střed můžeme spíše použít na skvělý biftek Chateaubriand. Připravit tento steak není vůbec složité. Plec můžeme péct v celku jako Chateaubriand anebo z něj udělat 1 nebo 2 steaky filet mignon. Vše je ve vašich rukou.

Křehký filet migonon

Hovězí svíčkovou jsme si naporcovali na nádherných 8 – 10 křehounkých filetů mignon. Připravit tyto steaky není vůbec složité. Pokud si nevěříte nebo trochu váháte, máme pro vás návod jak na filet mignon.

Další možností úpravy filtet mignon může být přidání pepřové omáčky neboli Pfeffer steak. A pak si můžete pravdivost tvrzení, že na filet mignon vám stačí desertní vidlička. I když si nevezmete vidličku, filet mignon vás uchvátí svou křehkostí.

Filet mignon

K přípravě doporučujeme

Aby web fungoval jak má - souhlas s cookies

Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.

Jaké cookies používáme

Nezbytné

Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.

Statistické

Tyto cookies pomáhají s měřením a analýzou návštěvnosti stránek.

Marketingové

Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.

Přijmout vše Přijmout vybrané Podrobné nastavení