Hovězí svíčková, Tenderloin | Brazílie

Hovězí svíčková, Tenderloin | Brazílie


V angličtině se jí říká Tenderloin nebo Fillet. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější maso z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu. Maso má jemná vlákna a je hezky křehoučké, až se rozsýpá, a to hlavně kvůli tomu, že je sval málo namáhán. Hovězí svíčková je nádherně libový kus mas. Má v sobě jen 3 – 4,5 % tuku. Více

Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 59 Doprava a platba

2 700 Kč s DPH 1 350 Kč/kg
Upřesněte výběr produktu

Skladem

V angličtině se jí říká Tenderloin nebo Fillet. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější maso z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu. Maso má jemná vlákna a je hezky křehoučké, až se rozsýpá, a to hlavně kvůli tomu, že je sval málo namáhán. Hovězí svíčková je nádherně libový kus mas. Má v sobě jen 3 – 4,5 % tuku. Více

Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 59 Doprava a platba

Hovězí svíčková na steaky

Libový, křehký, podlouhlý a také nejluxusnějši část hovězího. Nachází se uvnitř těla, pod páteří. Zvíře sval téměř nepoužívá, proto je maso obzvlášť křehké. Tento díl má jen velmi jemné mramorování a je tak jemný, že ho téměř ukrojíte vidličkou.  

Jak si doma udělat perfektní steak z hovězí svíčkové?

Připravit si doma skvělý steak z hovězí svíčkové alias tenderloin není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí svíčkovou, abyste vždy dosáhli chutného výsledku. Celý postup zde.

Hovězí maso z Brazílie

Brazílie je historicky jedním z největších producentů kvalitního hovězího masa na světě. Brazilský dobytčí trh je obrovský, spolu s Indií a Čínou disponuje největšími hovězími stády na světě. Více než 80% z brazilských zvířat jsou plemene Zebu, které sem bylo přivezeno z Indie v 19. století, takže při koupi brazilského stejkového masa je velice pravděpodobné, že jíte právě toto plemeno. Jihoasijský domácí skot Zebu vznikl domestikací již vyhubeného indického pratura. Zebu se přizpůsobil tropickému podnebí a je dosti odolný proti tropickým chorobám. Vyznačuje se hrbem, jemnou volnou kůží a má dlouhé klopené uši.

Parametry
Původ Brazílie
Typ masa Chlazené

Příslušenství5