Hovězí pupek – Flank/Flap

Ochutnejte nezaměnitelnou chuť všestranných steaků z vyzrálého hovězího pupku. Tento řez se nachází ve spodní části zvířete a je známý svou bohatou hovězí chutí. Flank a flap steaky jsou skvělé na fajitas nebo klasickou steakovou přípravu. Flap steak má více mramorování, takže je křehčí a šťavnatější, oproti tomu flank steak je libovější a má méně mramorování, takže je o něco málo tužší. Pro zajištění křehkosti je nutné krájet vždy proti směru vláken. Přidáním oblíbených bylinek a koření vytvoříte jedinečnou chuť, která ohromí vaše hosty.


Hovězí pupek | Flank steak

Hovězí pupek | Flank steak

Hovězí pupek se hodí pro vaření i pečení, ale nám jde spíše o grilování, ke kterému se hodí hlavně díky svému mramorování. Na přípravu flank steaku vám bude stačit sůl, pepř, olivový olej a gril.