Čerstvý tymián

Čerstvý tymián


Tymián patří mezi tři základní ingredienci legendárního provensláského koření, které se velmi časo používá na steaky. Ale není nad to přidat ke konci pečení na steak čersvtou snítku tymiánu s trochou máslo. Maso bylinka krásně ovoní, ale chuť nepřebije. Více

Výrobce: Stejkshop.czKód produktu: 106 Doprava a platba

75 Kč s DPH
Skladem
ks

Tymián patří mezi tři základní ingredienci legendárního provensláského koření, které se velmi časo používá na steaky. Ale není nad to přidat ke konci pečení na steak čersvtou snítku tymiánu s trochou máslo. Maso bylinka krásně ovoní, ale chuť nepřebije. Více

Výrobce: Stejkshop.czKód produktu: 106 Doprava a platba

Tymián na hovězí steaky

Tymián je polokeř a dosahuje výšky 20 až 30 cm. Stonky jsou dřevnaté. Lístky jsou drobné a protáhlé. Kvete od května do září. Má aromatickou vůni a nahořkle ostrou chuť. Můžeme ale nalézt větší množství druhů tymiánu, které se liší vůní od citronové až pomerančovou, dle obsažených silic.

Stejně jako rozmarýn se skvěle hodí k přípravě stejků. Spolu s rozmarýnem a bazalkou je také součástí slavného provensálského koření. Hodí se skvěle k přípravě steaků, stačí jen otrhat větvičky a lístky lehce vetřít do masa společně s pepřem, solí a oblíbeným olejem.