Recepty a rady


Jak udělat steak ve 3 krocích

Jak udělat steak ve 3 krocích

Není na tom nic složitého, stačí se držet tří základních kroků a pamatovat si pravidlo 2 minut. Steak pokojové teploty vkládáme na rozpálenou pánev/gril. ⦾ Grilujeme 2 minuty z každé strany. ⦾ Po vyjmutí z pánve necháme 2 minuty odpočinout pod alobalem.


Co je Wagyu a co Kobe

Co je Wagyu a co Kobe

WA – japonský, GYU – skot čili jednoduchý překlad je japonský skot. V Japonsku nalezneme čtyři plemena. Kobe je regionální značka hovězího masa, které pochází z Japoského černého plemene, který se narodil, vyrostl a byl poražen v prefekturátu Hjógo (část Japonska). Značka Kobe je tedy jediná na světě, stejně jako pravé šampaňské.


Jak se pozná propečený steak?

Jak se pozná propečený steak?

Všelijaké návody jak zaručeně poznat správně propečený steak se na internetu rojí jako odborníci na víno po návštěvě Moravy. I když my si obvykle vystačíme s pravidlem 2 minut zde, sepsali a vyzkoušeli jsme pro vás ty nejzajímavější tipy.  


Jak udělat steak z tuňáka

Jak udělat steak z tuňáka

Připravte si tuňákový steak pěkně doma. V tomto receptu vám povíme pár rad, kterými byste se měli řídit, abyste dosáhli skvělého výsledku.


Jak udělat steak z hovězí svíčkové

Jak udělat steak z hovězí svíčkové

Připravit si doma skvělý steak z hovězí svíčkové alias tenderloin není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí svíčkovou, abyste vždy dosáhli chutného výsledku.


Jak přiravit RIB-EYE steak alis vysoký roštěnec

Jak přiravit RIB-EYE steak alis vysoký roštěnec

Připravit si doma dokonalý rib-eye steak není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí vysoký roštěnec, abyste vždy měli nádherně šťavnaté a chutné masko.


Jak připravit rump steak

Jak připravit rump steak

Připravit dokonalý rump steak nemusí být věda. V tomto článku vám ukážeme osvědčené metody, jak připravit rump steak snadno a rychle.


Chimichurri omáčka – argentinská omáčka ke steakům

Chimichurri omáčka – argentinská omáčka ke steakům

Tuhle omáčku proslavila po celém světě její výrazná chuť, která skvěle doplní vaše steaky. Není nutné ji používat jenom jako omáčku, hodí se i jako marináda, nebo si do ní namáčejte opečený chleba.


Jak na T-bone steak?

Jak na T-bone steak?

Králem všech stejků je bez pochyb hovězí T-Bone. Jeho název vychází z kosti ve tvaru "T", která je zasazena mezi dvě velmi odlišné části masa, z nichž každý sám patří k nejlepším kusům na grilování vůbec. 


Greater Omaha | Nejlepší maso z USA

Greater Omaha | Nejlepší maso z USA

Chcete ochutnat jedno z nejlepších hovězích z USA? Doporučujeme určitě vyzkoušet jedno z mas od firmy Greater Omaha, která je proslulá svou konzistentní kvalitou. V naší nabídce naleznete Ball Tip steak (část ořechu), Striploin steak (nízký roštěnec) a Knuckle (ořech).


Jak vybrat maso na steak?

Jak vybrat maso na steak?

Odborně řečeno maso označujeme kosterní svalovinu zvířat. Svaly jsou potřeba k pohybu zvířete. Ty, které jsou využívány více, bývají tužší. Naopak méně využívané svalstvo bývá zpravidla křehčí.